Ingen kan göra allt, men alla kan göra något

Ingen kan göra allt men alla kan göra något

Världen blir på många sätt bättre. Fattigdomen i världen sjunker undan för undan, just nu i rekordfart. Fler barn, framför allt flickor, får gå i skolan. Ja världen rör sig framåt. Det kan vara lätt att glömma det ibland när vi i nyheterna blir bombarderade med attentat, mindre lyckade sociala reformer och väpnade konflikter.

Inte bara världen blir bättre, det blir faktiskt även vårt eget land, Sverige. Vi toppar många listor på välmående och glädje. Vi är ett land som i stort har lyckats utrota riktig fattigdom.

Vad vill vi säga med detta. Jo helt enkelt världen blir bättre även om det ibland känns mörkt. Men för att den skall fortsätta att bli så krävs att vi företag och föreningar också gör vad vi kan för att hjälpa till.

Vi på Bisfront har valt att aktivt hjälpa två organisationer som jobbar inom landets gränser med inriktning på barn och ungdomar.

Giving People

Giving Peoples målgrupp är de i Sverige 232 000 barn som lever i fattigdom och de barnfamiljer som är på väg in i fattigdom och lever på marginalerna. Organisationen kan fånga upp de familjer som behöver kortsiktig hjälp för att klara sig ur en svår situation och bryta något som på sikt kunde blivit en permanent fattigdom. För de barnfamiljer som lever i fattigdom kan Giving People ge hjälp som på sikt innebär en väg ur fattigdom.

Läs mer om Giving People här

Aktiv Skola

Aktiv Skola brinner för att göra de svenska skolorna bättre och tillse att våra ungdomar får bästa möjlighet till en ljus framtid. De arbetar aktivt mot bland annat droganvändning och inte minst Grooming där vi på Bisfront valt att lägga våra pengar. För inga barn skall behöva utstå den typen av övergrepp.

Läs mer om Aktiv skola här.

Varför dessa organisationer?

För oss på Bisfront känns det givet att vi hjälper just dessa organisationer i deras arbete. Att tillse att barn inte hamnar i svårigheter och får tillgång till en god utbildning är bra både ur samhällssynpunkt men också för det svenska näringslivet då vi är beroende av duktiga ungdomar som vill axla framtidens jobb.

Vill ni också vara med och bidra till ett bättre samhälle och en bättre ungdom för alla. Kika in på hemsidorna för Aktiv skola och Giving People.

av Michael Grims

Michael är en av delägarna på Bisfront och brinner för affären både den analoga och digitala. Han har en lång bakgrund inom digital marknadsföring och bolagsbygge. Vill du veta hur du skall ta din digitala närvaro framåt är det högst troligen Michael du skall prata med.

Dela med sig: Facebook, Twitter